Η SYNERGY EUROPEAN ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ THRIVING STREETS

Λίγες ημέρες πριν την οριστικοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για την Βιώσιμη Κινητικότητα στα πλαίσια του έργου Thriving Streets, μέλη από τους φορείς που αποτελούν την Τοπική Ομάδα Στήριξης  (Urbact Local Group) συναντήθηκαν και συζήτησαν σειρά προτάσεων και δράσεων που θα συμπερηληφθούν σε αυτό.

Το Thriving Streets είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα URBACT, και συνδέει την βιώσιμη κινητικότητα με την οικονομική ευημερία, την προσβασιμότητα και τη συμμετοχικότητα με σκοπό να ενθαρρύνει την αλλαγή προς περισσότερο ανθεκτικές και ελκυστικές πόλεις. Είναι ένα δίκτυο δέκα ευρωπαϊκών πόλεων, που μαθαίνουν η μία από την άλλη και συνεργάζονται για τη βελτίωση της βιώσιμης κινητικότητας τόσο από οικονομική άποψη όσο και από κοινωνική.

Οι Συμμετοχικές διαδικασίες και η συνδιαμόρφωση τοπικών πολιτικών με την ενεργοποίηση ευρείας ομάδας ενδιαφερόμενων φορέων και κατοίκων, αποτελεί βασική αρχή των έργων του URBACT και η SYNERGY EUROPEAN υποστηρίζει τον Δήμο Ηγουμενίτσας, συντονίζει την Τοπική Ομάδα Στήριξης και ολοκληρώνει την διαμόρφωση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης.